onsdag 15 juli 2009

Långsiktiga modellen, uppföljning


Så här långt ser det bra ut. Köpsignalen håller i sig och det ser ut som om det blir varaktigt. Om ni inte redan har investerat i svenska fonder nu så är det inte för sent. Eftersom modellen bygger på det breda indexet bör en portfölj innehålla ungefär samma bredd. En indexfond som täcker de 30 mest omsatta i kombination med någon småbolagsfond kan vara lämpligt.
Tittar man på MACD i bilden så kan vi se att blå kurva nu korsar sitt medelvärde och divergensen (histogrammet) vänder till positiv. RSI har krupit över 30 och visar att vi inte ligger i översålt läge längre. Detta förstärker signalen ytterligare.

Jag tror att man får vara beredd på att återhämtningen kommer att bli ganska långsam denna gång. Det finns dock just nu inte så många andra alternativ om man söker tillväxt i sitt sparande. Räntorna är historiskt låga vilket mer eller mindre tvingar oss investerare att satsa på aktiemarknaden.

Modellen här kan även tjäna som indikator för andra marknader, främst i västvärlden men man kanske ska vara lite försiktig med just USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar